Moteld och ett skrotat tält

Idag var jag inkallad som nämndeman från 9.00 hela dagen. En olovlig körning och ett skattebrott senare var kl 11.30 och vi var klara.

Jag åkte hem och använde resten av dagen åt att jobba mot regeringen. Det kändes rätt bra att kunna göra det på statens bekostnad. Är man inkallad till tinget för heldag får man ju också betalt för hela dagen, oavsett hur många mål som står på agendan.

Så jag har varit med på Moteld från 14-18 och frusit om fötterna. Tror att vi borde vara uppe i runt 1000 underskrifter nu här i Sandviken. Det känns riktigt bra och folk är verkligen förbannade. I stort sett alla vi frågar vill skriva på protestlistorna.

Men man hör märkliga saker också. En kvinna sa idag ”Men jag är ju aldrig sjuk”. När jag förklarade igen att det handlade om A-kassan så sa hon ungefär ”Jamen ändå.” Men hon skrev på.

Fyra målare gick förbi och svarade glatt att de inte skulle bli arbetslösa och jag har faktiskt hört flera som sagt ”Jamen jag har jobb jag.” Skrämmande att inse att folk faktiskt kan tänka på det sättet. Jag är inte berörd och därför skiter jag i hur andra har det.

Och vem kan vara säker på att aldrig bli sjuk eller arbetslös? Vem kan vara säker på vad som händer med anställnings- och uppsägningsregler i framtiden? Vem kan vara säker på att få behålla jobbet när det går folk arbetslösa som tvingas ta jobb för låga löner? Lycka till, säger jag.

Här står Peter från LO och Ylva från Handels och moteldar.

Dagens behållning var nog ändå när vi skulle fälla ihop det nyinköpta tältet. Total katastrof blev det och det slutade med hysteriska skratt och en tältställning som var förvandlad till skrot. Det där tältet kommer aldrig att bli sig likt igen för tältpinnarna ligger nu i soporna…

Förlåt oss LO – men det är såna gånger man verkligen känner hur otroligt kul det är att jobba politiskt :))))

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Moteld och ett skrotat tält

  1. ufsnoeth hdaej skriver:

    dlzk aofnrjdkm tzufgjhx xtsyl phsxe iwzyd fuprly

Kommentarer inaktiverade.