Idag är det en annan dag

Mäh. Det är ju helg idag också! Vilken tur att jag råkade titta i kalendern. Jag hade helt glömt bort att det fanns nåt som hette Annandag Jul. Vad är det för annan dag? Ja, jag vet inte, men röd är den i alla fall. Jag antar att det bara är en annan dag när man får vara ledig från jobbet.

Visste ni förresten att Annandag Jul förknippas med bandy? Det finns faktiskt ett begrepp för det – Annandagsbandy. Och mycket riktigt SAIK spelar mot Falun.

En annan viktig vetskap om Annandag jul är att det var den dagen, år 1966, som Per Oscarsson tog av sig kalsong efter kalsong i TV. Det minns jag tydligt. Det är 40 år sedan och jag var alltså 10 år då.

Jag la märke till en annan sak i kalendern. På onsdag är det Värnlösa barns dag. Vad hände med Menlösa barns dag? Måste googla…

Aha. År 2001 byttes ordet till värnlösa för att menlösa mer fått betydelsen fattig eller rent av mindre begåvad. Jag har nog alltid översatt det med fattig, utan att fundera så mycket på det. Menlös betyder egentligen oskyldig och anspelar på de barn som förföljdes och dödades av Herodes.

Förresten är det Dårarnas dag i Spanien på onsdag. Man kanske borde åka dit?

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.