Möte på möte på möte

Dagen började och slutade med möten och däremellan var det ett möte till. Det börjar kännas som vanligt igen efter helgerna. Och faktiskt – det är rätt skönt med vardag också.

Vi hade ordförandeberedning idag och nu börjar ärendelistan se ut som tidigare. Lång alltså. Kvalitetsredovisningen för 2005 har jag inte hunnit lusläsa men det räknar jag med att hinna i helgen. Det är trist att behöva läsa att: ”Underlag till kommunens kvalitetsredovisning saknas från flera gymnasieprogram.”

Ett par lärare på gymnasiet har lämnat ett förslag på en ny profil på Samhällsvetenskapliga programmet – SP Östasien. Jättespännande tycker jag och hoppas att det kan gå att genomföra.

Däremot är jag lite tveksam till ett förslag om att inrätta ett Teknikcentrum på Bessemergymnasiet. Det känns lite märkligt att det kommer nu – ett par månader efter att vi tagit beslut om inriktningen för vår gymnasieskola i framtiden. En massa folk i olika konstellationer har jobbat, planerat, funderat och föreslagit hur det ska vara och se ut. Och ingenstans har detta förslag kommit upp tidigare. Vi får väl se hur diskusssionen går vidare…

På kvällen hade vi den andra valstudieupptakten och fick också del två av studiematerialet. Lennart Gard och Tobbe Rönnkvist gav oss uppdaterad information från Landstingsstyrelsen och det var förstås intressant.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.