Präster mot partnerskap

På Alla Helgons dag startade Yngve Kalin, komminister i Hyssna en ”Prästdeklaration” på sin hemsida. Nej, nån gratislänk får han inte av mig.

Detta är vad prästerna önskar deklarera:

”Prästdeklarationen med anledning av
Svenska kyrkans beslut om välsignelse av registrerade partnerskap

Till: Svenska kyrkans församlingar och dess beslutsfattare

Svenska kyrkan har beslutat om en officiell ordning för välsignelse av registrerade partnerskap och infört detta i Kyrkoordningen.

Vi, präster i denna kyrka, som undertecknat denna deklaration anser att detta beslut står i strid med den ordning för samliv och äktenskap, som Gud genom sitt ord uppenbarat för oss och som definieras som en relation mellan en man och en kvinna. Guds ord tillåter oss inte att välsigna någon annan slags parrelation.

Vi är som präster bundna av de löften till trohet mot den Heliga Skrift och kyrkans bekännelse som vi avgav vid vår prästvigning och vi tar därför helt avstånd från den beslutade ordningen och vill på detta sätt göra det allmänt känt.”

Fram till midnatt idag har 436 präster undertecknat deklarationen.

Som jag förstått det är det i första hand nedanstående bibelcitat dessa präster ser som sin uppgift att efterleva.

3 Mos 20:13
”Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen.”

Jag antar att det där med dödsstraffet är bortrationaliserat? Eller i och för sig… vi kommer väl alla att ”straffas med döden” förr eller senare.

Förresten… om man nu ändå ska vara så bokstavstrogen… Ligger verkligen män med män som män ligger med kvinnor? Jag är inte så insatt i det rent tekniska men har lite svårt för att få ihop den tanken.

När jag ändå är inne på Bibelcitat så undrar jag hur många av oss som ligger risigt till p.g.a. detta:

3 Mos 20:18
”Om en man har samlag med en kvinna under hennes menstruation och blottar hennes blods källa, liksom hon själv blottar den, skall båda utstötas ur sitt folk.”

Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.