Framtidens politiker

SVT är just på jakt efter ”framtidens politiker” till realitysåpan Toppkandidaterna som ska sändas under valåret 2006.

”Vi är på jakt efter dig som har ett starkt samhällsengagemang i några eller många frågor, som brinner för att förbättra världen och som inte är rädd för att inför hela svenska folket ta striden med andra minst lika engagerade deltagare.”

Spontant gillar jag den här tanken. Reality-TV tilltalar mig och jag följer envist dokusåpor, med Big Brother som den absoluta favoriten. Anledningen till att jag väljer just BB är livesändningarna och möjligheten att diskutera och analysera, spekulera och ha trevligt tillsammans med andra på nätet – på AlltomTV:s forum t.ex.

Nu vet ju inte jag hur SVT tänker sig upplägget. Min första association var till The Apprentice. Det kan bli riktigt bra, men det kan bli riktigt dåligt också. Jag hoppas också att det blir kandidater med ett brett engagemang och inte såna som brinner för en enda fråga. Jag tror inte det håller att vara enfråge-politiker om man ska bli ”Framtidens politiker”.

På SVT:s webb beskrivs Toppkandidaterna som ”en tävling i att driva opinion för din idé om en samhällsförändring, att mobilisera stöd för dina åsikter genom att vara trovärdig, engagerad och alltmer kunnig”.

Den som vill vara med ska söka före 15 nov, vara 18-30 år, diskussionslysten, bra på att uttrycka sig och inte blyg. Man ska också – förstås – ha åsikter grundade i demokratiska principer.

Det här inlägget postades i Filmer. Bokmärk permalänken.