Kämpar på med Dvorak

Nu är det en vecka sen jag började använda Dvorak. Det går framåt även om det går långsamt… Jag skriver med vanligt QWERTY på jobbet men tränar Dvorak minst ett par gånger varje dag. Tragglar mig igenom ett par mail och använder ett tangentbordsträningsprogram för att se om jag blir bättre. Lite uppmuntran kan behövas.

Jag försöker undvika att tänka på vilken bokstav som ersätter vilken. Tittar aldrig på tangentbordet, istället ”tittar” jag på Dvoraks tangentuppställning i huvudet och känner det i fingrarna. S finns under höger lillfinger, C är höger långfinger upp, E under vänster långfinger… Alla vokaler finns på vänster hand.

Sönerna berättade nåt lustigt i julas. Eftersom de lärt sig Dvorak på så sätt att de tänkt typ S-tangenten är O och F = Y – så händer det att de t.ex. skriver O istället för S när de skriver för hand med penna. Riktigt fascinerade, men den varianten tänker jag försöka slippa.

Lite snabbare och mindre fel blir det

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.