Schulmans med röda ögon

Jovisst – jag läser Schulmanbloggar emellanåt. Men det var inte det jag skulle prata om…

Eftersom jag gillar att kolla på foton gick jag in på Sigge Eklunds foton från det Schulmanska bröllopet. Undrar om jag någonsin sett så många röda ögon?!

Ska villigt erkänna att jag kan störa mig alldeles rysligt på att människor publicerar foton utan att ens fixa till det enklaste! Och nu menar jag inte att jag är nån hejare på fotografering eller bildredigering – men jag försöker åtminstone…

Att redigera bort sånt som verkligen förstör bilderna är inte speciellt invecklat och varför inte höja känslan för både fotograf och betraktare när det är en så enkel sak?

En annan sak som diskuterades just idag på en mailinglista är folk som fotar grejer och lägger ut till försäljning. Det finns bilder som är så fula och otydliga att man aldrig i livet skulle vilja köpa grejerna 🙂

Igår t.ex. såg jag en lägenhet på Blocket. Bilden i annonsen var på ett vardagsrum och såg ut att vara tagen med en mobil från 70-talet. Annonsören erbjöd sig att skicka fler bilder så jag mailade om bad om det.

Tre bilder av samma kvalitet kom – du kan se en nedan. Varför skickar hon en bild på sitt matbord? Är det inte lägenheten hon vill sälja?

Visst blir man sugen?

Köksbordet är ju snyggt – men ingår det i köpet?

Det var dagens gnäll. Ajö.

Det här inlägget postades i Foto. Bokmärk permalänken.