Ungdomar jagas till Piratpartiet

Ung piratFörslaget om ”piratjägarlag” väcker upp känslorna i bloggosfären.

Christian Engström påminner om Reinfeldts uttalande innan valet: “Låt oss visa att vi lever med vår tid – vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration.

HAX skriver om regeringens bluff

”Regeringens halvhjärtade försvar för lagen bygger på att den grundar sig på ett EU-direktiv. Det vill säga att vi måste införa den.

Varje gång du hör någon säga detta – då skall du påpeka att EG-domstolen har beslutat att det är upp till varje medlemsland att besluta om detta direktiv skall bli lag eller inte. Sverige behöver alltså inte alls införa denna lag.”

Teflonminne är förbannad och pratar om diktatur.

”Jag tar till ordet diktatur eftersom det är mer än tydligt att över 90% av befolkningen i detta vårt land inte tycker att det regeringen gör är vettigt. Vi bor alltså i ett land som påstår sig vara under folkstyre, en demokrati, men trots att 90% av innevånarna tycker en sak så struntar regeringen i detta och försöker genomföra lagändringar som ingen (eller näst intill ingen) av medborgarna håller med om.”

HAX spekulerar om att piratjägarlagen kan vara ett sätt för regeringen att avleda tankarna från FRA-lagen.

”Vi aktivister har fått ännu en viktig integritetsfråga att engagera oss i. Det får inte innebära att vår granskning av FRA 2.0 och det allmänna FRA-motståndet läggs på hyllan. Alltså måste vi öka. Vi har bara fått dubbelt så mycket att göra.”

Ungdomsstyrelsen redovisar bidragsberättigade medlemmar i ungdomsförbunden 2009. Det är intressant att Ung Pirat nu är det tredje största ungdomsförbundet – större än SSU…

MUF 7 577
KDU 3 441
Ung Pirat 2 333
SSU 2 040
Grön Ungdom 1 277
CUF 955
LUF 743
Ung Vänster ?

KÄLLA: Förbundens ansökningar till Ungdomsstyrelsen för 2009.

Jag tror att den folder om upphovsrätt som skickats ut till ungdomar i skolan kommer att ge Ung Pirat ytterligare en och annan medlemsansökan.

Det här inlägget postades i Webben. Bokmärk permalänken.