Dubrovnik Old Town

Nu längtar jag bara framåt till vår och sommar. Smider planer och bokar resor vilket gör att jag längtar ännu mera!

12 maj åker jag en vecka till Dubrovnik och den här gången vet jag att det inte kommer att vara 37 grader varmt, som förra sommaren. Det var en hel del jag inte orkade i hettan då som jag hoppas se och uppleva nu.

Hotell Berkeley

Jag ska bo på Hotell Berkeley som ligger nära Gruz hamn och Lapad-stranden. Mitt rum har balkong med ”utsikt mot pool/havet” och det är bara att hoppas att det är alternativet havet som är det rätta.

Hotellet ligger 2,5 km från gamla stan men busshållplatsen är nära och bussar går stup i kvarten. Dessutom är det nära till hamnen där man kan kliva på en massa utflyktsbåtar.

Almedalen

1 juli fyller jag år och åker traditionsenligt till Almedalen där jag stannar till 8 juli. Har inte hittat boende ännu men har några förfrågningar ute och ett par som verkar lovande.

Utsikt från Petrinikullen

Den 12 juli åker jag en vecka till Prag. För tredje gången. Den staden har verkligen fastnat på mig och väldigt ofta känner jag längtan dit.

Den här gången har jag övergivit Pension Brezina och satsat på att boka via Airbnb.com. Läs mer om det längre ner.

Jag har just bokat klart med en kille som heter Donal att hyra hans lägenhet på ett rum och kök ca 100 meter från Old Town Square och astronomiska klockan. Det blir roligt att bo privat med eget kök och vanliga grannar.

Lägenhet i Prag

Lite mer om Airbnb.com: Det är en riktigt smart site om du vill boka billigt boende. Där annonserar privatpersoner ut boenden och just nu kan man hitta lägenheter eller hus i över 19.000 städer i 192 länder.

Den vecka jag bokade kostade lite drygt 3.000 kr. Ett hotell med det läget skulle kosta minst det dubbla. Väldigt bra sökfunktioner, smidigt att kontakta värden och enkelt att betala.

Jag har också lagt ut min egen lägenhet som ledig de veckor jag är borta. Sandviken är kanske inte den mest eftertraktade turistorten – men vad vet man… Det kan vara roligt att testa och man får också lite rabatt på egen bokning om man själv hyr ut.

Vill du gå med där – det kostar inget – kan du väl använda den här länken. Då får både du och jag några kronor rabatt på nästa bokning. Win-win 🙂