Stoppa SOPA!

Stop SOPA

Idag ligger flera stora webbsidor nere, däribland Wikipedia, som en protest mot det amerikanska lagförslaget SOPA – Stop Online Piracy Act. Tanken med protesten är att förmedla känslan av en värld där restriktioner som SOPA skulle genomföras, en värld där fri information inte längre får finnas tillgänglig.

Grundtanken är inte att det är fel att skydda upphovsmän till digitalt material. Däremot är SOPA skrivet på ett sådant sätt att det mer liknar censur. Vita huset svarar stöttande till protesten: “we will not support legislation that reduces freedom of expression, increases cybersecurity risk, or undermines the dynamic, innovative global Internet.”

Text från Mediesverige.se

Det här inlägget postades i Integritet, Politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Stoppa SOPA!

  1. Mike skriver:

    This is what you get when you elect power-hungry psychopaths to rule government. These individuals used to enjoy their relationship with the mainstream media since most of the really bad stuff never reached the public. Now the internet exposes them to light 24/7 and this is their way to make sure that source of democracy goes away.

    The psychological traits of many (most?) of our politicians today:

    http://www.youtube.com/watch?v=_MZCHjGkTPg&feature=related

Kommentarer inaktiverade.