Hårdare tag – mot barn

– Vi får mer och mer signaler om att barn utsätts för fysisk bestraffning. Vi har anledning att misstänka att barnagan har ökat.

Det har vi fått reda på genom kontakter med socialtjänst, polis, åklagare och även med dem som arbetar nära barn inom skola, barnomsorg och sjukvården, säger barnombudsman Lena Nyberg.

Redan i maj i år bloggade jag om detta.

Just då propagerade både den ena och den andra och några till och många flera för hårdare tag mot barn.

Det är min övertygelse att folk blir påverkade av att läsa såna här åsikter. När till synes ”kloka” människor, i till synes sansade media, ges utrymme att ifrågasätta att aga är förbjudet i svensk lag… Ja, då antar jag att många tar det till sig som ett försvar och en ursäkt för att börja/fortsätta att aga sina barn.

Föräldrabalken 6 kap 1 §
Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling. Lag (1983:47).

Hur kan någon tro att de som bråkar och stökar i skolan har fått för lite stryk?! Hur kan någon tro att ett barn som förnedras, straffas och hånas blir en tryggare och lyckligare människa?!

Jag blir fan illamående.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.