Fullmäktigelistan spikad

Arbetarekommunens årsmöte är avklarat och en ny styrelse vald. Könsfördelningen där blev lite skev med sex män och tre kvinnor. Men jag är glad över att vara en av de tre!

Lite läskigt var det kanske att vara föremål för votering och sluten omröstning. Det var en ny erfarenhet för min del. Jag känner mig hedrad av att 49 av 52 medlemmar skrev mitt namn på sin lapp.

Det blir mitt första år i AK-styrelsen och det ska bli roligt och spännande. Häftigt också att få vara med om en valrörelse lite mer ”inifrån”!

Vi som var föreslagna av valberedningen fick ett mail tidigare, där vi påmindes om att fundera lite extra innan vi definitivt ställde upp. ”Nu står vi  inför en valrörelse där det vilar ett extra stort ansvar på Er, ni förväntas nu ställa upp på många flera aktiviteter och planeringsmöten fram till valdagen.”

Ärligt talat tror jag inte det blir så mycket mera än det varit tidigare. Jag är redan med i valkommittén, skrivarnätverket och gruppen som filat på valprogrammet. Att jobba aktivt i valrörelsen är en självklar sak. Men visst tillkommer det en del – AK:s styrelsemöten t.ex. – och det ska bli riktigt intressant!

Nu blev jag så upptagen av det där valet att jag nästan glömde nåt ännu viktigare. Vi har ju fastställt fullmäktigelistan 2007-2010 idag!

Valberedningen hade gjort ett bra jobb för det blev egentligen bara omröstningar om två namn. Sedan innebar dessa i sin tur omflyttningar men det var mera av karaktären att de kvarvarande namnen hoppade ner ett steg.

Jag står på 4:e plats, i valet 2002 hade jag nummer 11 och minns jag rätt var det plats 18 i valet 1998.

27 nya namn har vi på listan nu, 16 män och 11 kvinnor – alltså 49 % nya. Av ”gamla” namn finns 18 män och 10 kvinnor.

Vi har lyckats varva kvinna/man på alla platser fram till nr 30. Bland resterande namn finns 20 män och 6 kvinnor. Tyvärr. Men vad gör man när det inte finns fler kvinnor nominerade?

Det här inlägget postades i Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.