Hela kommunen på fötter

Sandvikens kommun har startat en tävling kallad Kommunsteget. 433 lag bestående av totalt 1.901 personer har anmält sig.

För att kunna vinna måste samtliga i laget gå minst 7.000 steg varje dag, vardag som helg under tio veckor. Det duger inte att gå lite den ena dagen och mer den andra. Varje dag – minst 7.000 steg.

De som anmält sig har fått varsin stegräknare och första priset ger alla i vinnande laget fem extra semesterdagar.

I måndags började det med att jag glömde stegräknaren hemma. I tisdags var jag ledig för politiska uppdrag och satt hemma och läste Gymnasieentreprenadutredningens betänkande hela förmiddagen. Hela eftermiddagen var jag på nämndsammanträde. Direkt efter hade vi valkommitté och jag var hemma strax före nio på kvällen. 2.020 steg fick jag ihop…

Onsdag och torsdag såg ungefär likadana ut. Mellan 2.500-3.000 steg per dag. Inte f-n ger jag mig ut och går i svarta mörkret när jobb och möten är avklarade!

Idag tänkte jag skärpa till mig eftersom det är solsken och snart helg. Efter lunch hade jag fått ihop över 3.000 steg och då tappade jag stegräknaren i golvet så att den nollställdes. Då blev jag så sur att jag tog bilen till Konsum.

Men det är en bra idé som säkert funkar för många. Jag vet inte hur många jag sett med stegräknare den här veckan. Det ger gemenskap, folk har nåt att prata om, många ger sig ut på promenader på lunchen och jag har träffat folk ute på kvällen också. Såna som saknar lite steg för att nå dagsmålet.

Som tur är bad jag att få vara med i ett lag som inte aspirerar på att vinna…

Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.