Skattepengarna tickar in

Kunskapsnämnden hade sitt månatliga möte på eftermiddagen. Ordförande Klas är i Canada så jag fick använda mitt vice ordförandeskap och det är kul!

Vi beslutade inrätta ett nytt program på gymnasiesärskolan – hotell o restaurang – från i höst. Vi fick också en sammanfattning av elevenkäterna på gymnasiet. Den längsta diskussionen uppstod om Norrsätraskolans ansökan om att få sätta upp övervakningskameror inne i skolan, under skoltid. Kommunskyddet har ett uppdrag att göra ett förslag till policy om övervakningskameror så vi avvaktar med beslut.

SVT Falun, Gefle Dagblad och Arbetarbladet ringde i tur och ordning när jag kommit hem för att höra vad vi beslutat. Arbetarbladets reporter berättade att två skolor gjort Trygghetsvandringar, på skolan med sina elever. Det var ju en smart idé som jag hoppas få veta mer om. Elever ser säkert andra saker när det gäller trygghet. Hur läskigt det kan vara för en elev i sexan att gå in genom en dörr där det står en massa stora nior t.ex…

Det sista vi gjorde på nämnden idag var att prata om budget 2007.- Där tickar de in… nästa års skatteintäkter, tänkte jag när jag passerade Skattemyndigheten på hemvägen. Den ligger precis runt hörnet vid mitt hus.

Där var det nästan trafikstockning, och det är bra att de har personal som hämtar blanketterna direkt i bilarna.

Det var rätt skönt att se att jag inte är sist. Igår kväll nätdeklarerade jag och ikväll knappade jag in sonens också. Klick, klick – lätt som en plätt!

Sonen var förresten nyss ut en sväng och tydligen är trafiken på gatan utanför livlig fortfarande. Om jag orkade skulle jag gå ut och titta vem som kommer sist.

Det här inlägget postades i Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.