Dynga eller det viktigaste på länge?

Man missar en del när man åker hemifrån ett par dagar, så en del av dagen har gått åt till att försöka hinna ikapp. Det är lätt att fastna i nätet och nyss lyssnade jag på P1 morgon från i fredags.

En massa människor uttalar sig om bloggens betydelse i valrörelsen, speciellt utifrån de två folkpartister som anklagas för att ha spridit rykten om Danielsson/Eduards på sina bloggar.

Jag tycker det är sorgligt att höra hur Marita Ulvskog ser på Internet;

Det är fruktansvärt, det är sån dynga som öses ut där…” 

Hon säger också att Socialdemokraterna;

inte funnits med i bloggosfären – som parti – förutom enskilda medlemmar. Att bloggar inte är något som partiet har fördjupat sig i eftersom våra medlemmar inte är så hemma på datorer och nätet. 

Kära partisekreterare,
Temo gjorde en undersökning i vintras där 77 % av svenskarna mellan 16-29 år, 64 % av 30-44 år och 47 % av 45-59 år svarade att de använder Internet för att söka information om politiska partier.

Vi kan väl ägna oss åt lite försiktig träning för att se om vi klarar av att vara med i matchen så småningom 

fortsätter partisekreteraren i Sveriges största parti. Året är 2006… Så synd att inte Marita var med och lyssnade i lördags!

Det är inte bara sorgligt det hon säger. Det är fel också. LO:s ungblogg har funnits i minst två år, på Valbloggen finns inlägg från aug -05 och partiets egen hemsida har länkat till socialdemokratiska bloggare sedan våren -05.

Stig-Björn Ljunggren har, som jag, en annan syn på saken. Han säger att;

Ulvskog representerar 1900-talet, en äldre generation som med förskräckelse ser på den nya tekniken och hur den har förändrat världen till det sämre. Sen finns det den andra sidan, många sossar som bloggar friskt och har gjort det ganska länge. 

Lennart Frantzell uppskattar att det finns ca 6.000 bloggar i Sverige och ca 60.000 läsare. Stig-Björn kommenterar det;

Men å andra sidan, de som följer bloggar är ganska initierade och starkt engagerade och kan sedan sprida det de läst när de kommer till jobbet. Bloggar är det viktigaste som hänt sedan studiecirkelns och radions intrång i Folkhemmet. 

Läs mer:
P1 morgon
LO:s Ungblogg
Valbloggen
Socialdemokraternas bloggsamling
Temo-undersökningen

Det här inlägget postades i Politik, Webben. Bokmärk permalänken.