Tankar och diskussioner blir handlingar

På förmiddagen jobbade Åke och jag vidare med kommunala handlingsprogrammet. Det börjar likna nåt, tycker åtminstone jag.

Tankar och diskussioner blir till bokstäver på skärmen, bokstäver blir ord, blir handlingsplan, blir handlingar…

Tolv sidor fulla med tankar om vår politik 2007-2010. 52 punkter att uppfylla – om vi får väljarnas förtroende. Valrörelsen känns verkligare och verkligare för varje dag. Ibland känns det som om det bara var ett år sedan förra valet – ibland känns det oerhört länge sedan. Tid är sannerligen ett relativt begrepp.

Kvällen har jag ägnat åt att lusläsa och fixa konstiga meningar. Rensat bort ord som härleda och betinga och försökt få lite flyt i texten. Det är roligt och det känns bra. Återstår nu att se vad medlemsmötet anser… Handlingsplanen ska fastställas den 1 juni.

Den kvällen ska vi också besluta om antal kommunalråd och k-rådskandidater, samt välja presidiekandidater till alla styrelser och nämnder. Det blir nog ett långt och spännande möte.

Åke Söderman

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.