En massa röda röstkort

Ikväll har Socialdemokraterna i Sandviken fastställt ”Riktlinjer för vår politik 2007-2010”. Ett dokument som ska styra och vägleda oss i styrelse- och nämndarbetet under kommande mandatperiod. Och som ska beskriva för väljarna vilken politik vi vill driva i Sandvikens kommun.

Diskussionerna på mötet var stundtals livliga och jag gladde mig speciellt åt att skolfrågorna väckte debatt. Det känns bra att veta att flera varit delaktiga eftersom Åke och jag emellanåt varit lite ensamma i skrivandet av riktlinjerna.

Medlemsmötet ikväll var fullsatt. 90 medlemmar kom och använde sina röster till att fastställa kandidater till kommunalråd och styrelse- och nämndpresidier.

Naturligtvis blev det en hel del diskussioner om den kvinnliga representationen på ordförandeposter, men av alla 22 val blev det bara två omröstningar. 11 kvinnor och 11 män valdes alltså att kandidera på presidieposter.

Omröstningarna utföll så här:
Ordf för Handikappnämnden:
Patrik Häljeryd (valberedningens förslag) fick 49 röster
Marie Frestadius (föreslagen på mötet) fick 39 röster.

Vice ordf för Kultur- o fritidsnämnden:
Lena Erixon (valberedningens förslag) fick 53 röster
Marie Lind (föreslagen på mötet) fick 34 röster.

Till kommunalrådskandidater valdes enhälligt Stefan Hedin på 100% samt Monica Jacobsson och Peter Kärnström på 50% vardera.

I övrigt följde valen valberedningens förslag.

Jag tackar ödmjukt för förtroendet att få kandidera som vice ordförande för Kunskapsnämnden ytterligare en mandatperiod, och gratulerar alla andra som fick mötets förtroende ikväll.

Det här inlägget postades i Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.

1 svar på En massa röda röstkort

  1. Pingback: » Nej, det var ingen kupp

Kommentarer inaktiverade.