Försäkringskassan bidrar till valkampanj

I mars meddelade Försäkringskassan att de skulle betala tillbaka runt 200 miljoner dröjsmålsränta. Pengar som vi som fått ut för mycket bostadsbidrag har betalat in.Idag kom min del av de 200 miljonerna – 266 kronor, man tackar.

Med samma brevbärare kom också ett utskick från BRIS. De ber om stöd för sin valkampanj där de aktivt kommer att ta barnens parti och kräva tre konkreta åtgärder:

 • Skolans elevhälsa måste stärkas, som en viktig förebyggande insats. Vi vill ha en lagstiftning som innebär att skolsköterska och skolkurator ska finnas tillgängliga varje dag.
 • Barn som är utsatta för våld eller övergrepp måste få enklare vägar till information, hjälp och stöd – också innan man gör en eventuell anmälan. Skolan ska ansvara för att barn får information om vart de kan vända sig.
 • Ett starkare stöd till föräldrar. Barn behöver föräldrar som, oavsett om man bor tillsammans eller inte, orkar vara vuxna och kan prioritera sina barns behov. Kommunerna ska, genom aktiv uppsökande verksamhet, erbjuda stöd och utbildning för alla föräldrar.
 • För mig var dagens post ett tydligt budskap – Försäkringskasse-pengarna skulle naturligtvis till BRIS, ”Barnens parti”.

  Har du några kronor över så går det enkelt att betala via nätet eller att sms:a BRIS till nummer 72900. Varje sms skänker du 50 kr och det går förstås bra att skicka hur många sms som helst 🙂

  BRIS hemsida har förresten fått ett sommarlyft och idag har generalsekreteraren Göran Harnesk startat en blogg. På hemsidan kan man också hitta alla BRIS aktiviteter under Almedalsveckan.


  Stöd BRIS

  BRIS sommarfina hemsida

  BRIS-bloggen

  Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.