Onlinevärlden en riktig värld

En amerikansk studie av 2000 personer visar att:

”Nästan hälften av alla människor som ingår i ett virtuellt samhälle, anser att den världen är minst lika viktig som verkligheten som omger dem.

Internetsamhällen där folk med gemensamma intressen möts blir allt vanligare, och lockar allt fler människor. Dessutom fäster sig användarna något oerhört vid sina virtuella nätverk.

Årets resultat visar att nätsamhällena inte bara fått en ökad tillväxt, utan även vunnit i hur de värderas. 43 procent håller nämligen sina internetgrupper lika högt som det verkliga samhället som de verkar i, visar undersökningen.”

I genomsnitt har den amerikanske internetanvändaren nämligen 4,65 vänner online, som han eller hon aldrig har träffat. I snitt träffar dock folk 1,6 vänner i riktiga livet genom internet. Sedan projektet Digital Future startade år 2000 har denna siffra fördubblats.

Undrar hur många vänner jag har online som jag aldrig träffat? Hur definierar man ”vän” i det sammanhanget förresten?

Det är enklare att räkna på hur många vänner jag lärt känna online men också träffat IRL (In Real Life)… På mailingslistor kan jag utan större eftertanke räkna till 20 personer jag träffat IRL, sen finns det några bloggare och diverse andra skumma figurer 🙂 Totalt blir det nog bortåt 30-35 personer.

Jag kom att tänka på det här för att vi just bokat in en IRL-träff på en av mina mailingslistor. Vi är åtta kvinnor från bl.a. Västerås, Lund, Sandviken, Västervik och Stockholm som ska sammanstråla i Västerås i mars för att se Streetdancegruppen Bounce tolka Gökboet.
Det ser jag fram emot!

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.