Måste större människor ha fula kläder?

Häromdagen var jag på Lindex och letade nåt lite somrigare att ha på mig. Det finns ganska mycket klänningar just nu så det gäller att skaffa sig några innan modet ändras till tajta toppar igen.

Lindex har ju Generous, kläder för oss som är lite större. Det jag inte fattar är varför Generous-plaggen ser helt annorlunda ut (läs – är fulare) än det övriga utbudet? Varför inte bara sy upp de ordinarie kläderna i några storlekar till?

Försökte hitta ett bra exempel på Lindex hemsida och klänningen här intill får duga.

Vad finns det för anledning att den bara säljs i vissa storlekar? Finns det nåt logiskt skäl till att en ganska rak, vid klänning inte går att göra stor? Eller finns det nån oskriven lag om att större människor inte får ha på sig vissa klädesplagg?

Från Lindex hemsida:

”GENEROUS – Lindex kollektion för modemedvetna kvinnor som kräver lite större storlekar. Generous följer samma modetrender som övrig damkonfektion…”

Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Måste större människor ha fula kläder?

  1. hx skriver:

    Feta ”människor” är fula och därför krävs det fulare kläder för att försöka dölja fulheten hos bäraren av kläderna.

    So STFU FETTO!

  2. ........ skriver:

    hx, du va ju mogen 🙂 är du en 10 årig pojke som ville känna dig lite tuff? Ann-Catrin, jag håller med dig. jag var och handlade på lindex idag, också generous. dem har tre par jeans, jag har alla dem nu. men på övriga storlekar har dem ca 20 om inte mer, det är faktiskt lite dåligt. h&m har BiB, men jag tycker det är så dålig kvalitet på dem. men vad ska man göra när det inte finns något val?

  3. lallis skriver:

    Jamen visst! Måste hålla med dig!! Alltså så hittar man en skitsnygg tunika o vänder på den och där sitter det (tvärs över bröstet) en stor j-la papegoja eller en trevlig söt blomma eller en text som man helst skulle slippa… Varför inte göra vanliga snygga enkla kläder i samma utbud som ”vanliga”normalsmala människor har… Det är inte alls kul att gå å köpa kläder men vad gör man,jo det finns ju inget annat val än att gå där med papegojan å se glad å käck ut…..

Kommentarer inaktiverade.