En semestermånad är över

Nu har jag förverkat fyra veckor av semestern och börjar verkligen känna mig tom i bollen och suddig i konturerna. Två veckor återstår och det känns jätteskönt att veta. Ena dagen skriver tidningarna att det ska bli värsta ovädret och nästa dag att nu kommer solen igen. Skit samma för min del, jag har både gummistövlar, paraply och solhatt.

Har varit i Uppsala ett par dagar och återupplevt gamla minnen. Förunderligt hur småsaker, människor, händelser kan dyka upp i minnet med hjälp av en miljö, en gatuskylt, ett hus, en affär… har tänkt på saker de här dagarna som varit djupt begravda i minnet sedan många år.

Det är snart 25 år sedan jag bodde i Uppsala, men de tio år jag levde där var förstås viktiga och innehållsrika. Roligt var det i alla fall. Både att hälsa på där och att bo där.

Min plan var att fota alla ställen jag bott på men det funkade inte riktigt. Här är fyra av husen, saknas gör Kantorsgatan, Apelgatan och Torkelsgatan. Det får bli fotat en annan gång.


Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.