En helg med Pride i Stockholm

I helgen var sönerna och jag i Stockholm för att se Prideparaden. Jag ägnade mig mest åt att fota och bilderna finns nu i mitt fotoalbum

På fredagen umgicks vi med Olle från Linköping, på lördagen träffade vi min mailkompis Nilla och på söndagen hängde vi med Sen från Sandviken. Tack för sällskapet, det var trevligt.

På lördagkvällen såg vi filmen A four letter word på Zita Folkets Bio. En romantisk komedi om förhållanden, dating, kärlek och sex bland en grupp gays i New York. Regissören Casper Andreas var med på visningen och svarade på frågor efteråt.

Jag tyckte om filmen och favoritkaraktären var Cory Grant som Zeke. Enligt sönerna var han den mest förutsägbara karaktären och så är det kanske – jag gillar lite förutsägbarhet 🙂

Blev rätt tagen av sättet att visa män på film. Då menar jag inte de erotiska scenerna, utan nåt helt annat. Det är svårt att beskriva men det var nåt med närbilder och känslouttryck… när jag såg det insåg jag att man sällan ser sånt och att jag faktiskt saknat det.

Casper Andreas har gjort ett par filmer tidigare och jag vill gärna se Slotty Summer som går att beställa på nätet.

Söndagen var en riktig sommardag och vad kan vara vackrare då än Stockholm! Vi besökte Moderna Museet och såg utställningen ”10 historier – svensk konst 1910-1945” med guiden och konstnären Erik Sigerud. Det var min första ”riktiga” konstutställning och jag fnissade lite inombords över att det också där fanns oskrivna regler för hur man beter sig. Jag kände mig inte direkt på hemmaplan ska jag erkänna. Men det var intressant på sitt sätt. Det jag har med mig i minnet är nog reflektionen – Är kön ett verb?

Framåt kvällen åt vi en god middag kryddat med ett animerat samtal om könsroller, genteknik, evolution, socialt arv mm. Här ser ni Dannes beskrivning av varför evolutionen är slut.

Det här inlägget postades i Foto, Nöjen, Personligt. Bokmärk permalänken.