Oj då – jag är visst höger

Vilket håll dansar den här damen åt?
Medsols eller motsols?


Svarar du motsols använder du främst din vänstra hjärnhalva, något de allra flesta gör. Tycker du hon dansar medsols använder du din högra hjärnhalva mer.

Och? Fortsätt läsa och se om du känner igen dig och din dominerande hjärnhalva.

Stämmer det? Kunde du få henne att byta riktning? Jag kan inte ens förstå hur någon kan få för sig att hon snurrar MOTsols!

Det här inlägget postades i Skola. Bokmärk permalänken.

21 svar på Oj då – jag är visst höger

 1. Dan skriver:

  Shit vad konstigt… damen bytte håll typ varenda gång som jag läste texten under den…

 2. Ullis (momline) skriver:

  Här snurrar hon motsols. 🙂

 3. Ullis (momline) skriver:

  Glömde ju… Det mesta stämmer på mig.

 4. isman skriver:

  Man bli ju snurrig för mindre…
  Har alltid trott mig använda höger halvan mer..
  Men hon, hon dansar motsols?

 5. Ola Eriksson skriver:

  Snurrar den damen motsols då skulle jag prata med Synsam eller en hjärnkirurg.

  Sen jag skrev ovanstående så gick jag tillbaka och titta på damen,,,,,,, då har hon bytt riktning, skrållar man ett hack upp och ner då vänder hon hela tiden.

  = Jag behöver varken Synsam eller Hjärnkirurg.

 6. Peter skriver:

  Jag kan inte heller för mitt liv begripa hur man kan få för sig att hon ”dansar” motsols. Jag får dåliga vibbar av det som står i den vänstra kolumnen och det stämmer väl ganska bra antar jag.

 7. Ann-Catrin skriver:

  Jag har verkligen försökt vända synen så att hon går motsols men det verkar omöjligt. Har läst om andra som provat med att rikta blicken bredvid eller under kvinnan – titta bort och tillbaka – bläddra upp och ner.

  Men näe. Medsols snurrar hon. Hur jag än beter mig.

 8. Peter skriver:

  Jag grejar det åt båda hållen nu, haha. Fokus på benen och försöka få henne att snurra åt andra hållet är tricket. Fast medsols är helt klart det rätta. Jag slår vad om att Hitler skulle tycka att hon dansade motsols.

 9. anne-marie skriver:

  Hej – och tack för att du skrev in dig hos mig – nu har jag ju också möjlighet att hitta dig. Jag ser en motsolsdansare… och läste vidare… och ja…. vilken fin blogg du har. Jag länkar till dig. Läser vidare nu… allt gott Anne-Marie

 10. Elin skriver:

  För mig snurrar hon motsols vid första titten, men jag kan få henne att byta håll om jag kisar och då kan det hålla i sig ett bra tag även om jag håller på med annat innan jag tittar igen. Som person är jag mycket mer höger hjärnhalva, så jag är visst lite tokig.

 11. Cicki skriver:

  Jag får henne att snurra åt bägge hållen beroende på hur jag tittar. Innebär det att jag använder bägge hjärnhalvorna lika mycket?…….:-))) Som person har jag använder jag nog bägge halvorna eftersom jag är lite av båda sorterna.

 12. Anki skriver:

  Spännande!
  Jag kunde få henne att vända från motsols till medsols,
  men nu kan jag inte få henne att snurra motsols igen 🙂

 13. Thomas skriver:

  Medsols! Det går inte alls få henne att ändra riktning.
  Jag som alltid inbillat(?) mig att jag resonerar logiskt är verklighetsanknuten och realistisk.

  Den här artikeln säger väl allt om vad jag, och mina medsolsvänner, får rikta in oss på nu istället? 😉

 14. Kerstin skriver:

  Det var kul och naturligtvis stämmer högra spalten på mig, men när jag tar av mig glasögonen och ser henne lite oskarpt – då snurrar hon motsols. Vilken slutsats ska jag dra av det? Jag kanske är olika personligheter beroende på om jag har glasögon på mig eller ej… 🙂

 15. micke skriver:

  Utan tvekan medsols, men jag är å andra sidan inte förvånad, man ritar ju med höger hjärnhalva!

 16. Niklas skriver:

  Bestämmer man sig för att hon snurrar motsols gör hon det, bestämmer man sig för att hon snurrar medsols så gör hon det. Svårare är det inte

 17. Stefan skriver:

  Tjena Brockman.
  Detta är en av många test på vilken hjärnhalva som är dominarande. Att den snor åt olika håll har att göra med att de olika halvorna styr resp öga. Vänster halva styr höger öga och tvärtom. Dvs ett öga är dominant.

  Håll för det ena ögat, sedan byt öga, då skiftar hon håll.

  Detta kan också lätt kontrolleras genom att knäppa händerna, har du höger tumme övers, då är det vänster hjärnhalva som är dominant.

 18. Ingrid skriver:

  nädu Stefan, här snurrar hon medsols oavsett vilket öga jag använder. Inga trick får henne att vända håll. Jag tror det här är en gigantisk konspiration för att få mig att bli tokig.

Kommentarer inaktiverade.