Protester och samtal

Veckan som gått har handlat väldigt mycket om den skollokalutredning som Kunskapsnämnden beställt och fick presenterad i tisdags. Jag berättade lite om den i ett inlägg en bit ner…

På måndagen var vi inbjudna till elevrådet på Norrsätraskolan och där fick vi möjlighet att förklara att inga politiska beslut ännu är fattade. Vi fick också en lista från elevrådet med deras tankar om sin skola.

Vi valde att bjuda in allmänheten till presentationen på tisdagen, så att alla hade möjlighet att vara med från början i diskussionen. Det var också ett bra tillfälle för oss förtroendevalda att samla på oss frågor, funderingar och åsikter om utredarens förslag.

Tyvärr backade utredaren ur och ville inte vara med på mötet. Det var lite synd eftersom frågorna mycket riktade sig mot innehållet i utredningen och förslagen i den. Hans skäl var att mycket blivit fokuserat på honom som person och dessutom de hot jag skrev om häromdagen.

Hur som helst tycker jag det var ett bra möte. Jag fick många funderingar som jag tar med mig vidare i den kommande politiska beredningen. Det var bra att inte bara folk med anknytning till Norrsätra kom. Problemet med för mycket skollokaler är en fråga som rör ALLA som bor i Sandvikens kommun.

Eleverna hade samlat in 4000 namnunderskrifter mot nedläggning av Norrsätras högstadium.

Bilderna är tagna vid demonstrationen före mötet och på Teatern i Folkets Hus.

Det här inlägget postades i Skola. Bokmärk permalänken.