Till havs igen

Tog en sväng till Stockholm idag och stannar till lördag. Idag var det varmare än varmt. Hett, fuktigt och kvalmigt.

Efter att ha checkat in på hotellet var min plan att ta en promenad. Jag kryssade från ena sidan gatan till andra för att hålla mig i skuggan, men var jag än gick var det inte skönt alls. Värme får mig att stressa och det blir man ju inte precis mindre svettig av… Får panikkänslor och vill bara komma undan och efter en stund uppenbarade sig lösningen. Sightseeingbåtar.

Sightseeing

Jag klev fram till en biljettkur och sa ”Vad tycker du jag ska göra?” Djurgården runt, tyckte hon att jag skulle göra och så fick det bli. Ståendes på knä i båten med kameran fick jag en timmes friska fläktar och en hel del fina bilder. Hasse Alfredsson guidade mig i hörlurarna och lärde mig en del om Stockholm och Djurgården. En massa saker sa han. När jag tänker efter måste det ha blåst rakt igenom huvet på mig för jag minns ingenting 🙂

Sightseeing

Steg av båten vid slottet och flanerade sen runt i Gamla Stan tills fötterna protesterade. Fick sms från Sandviken med besked om att regnet fullkomligt vräkte ner. Då längtade jag faktiskt hem lite…

Tog t-banan till hotellet, gick ut på fel ställe vilket gjorde att jag fick ännu mer ont i fötterna eftersom jag kom lite vilse. Efter en timme med fötterna inlindade i en blöt och kall handduk, så kändes det nästan bra. Mörkret var på väg och det kändes lockande att ge sig ut igen.

Hotellhiss

Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.