Härlig stämning på jobbkongressen

Nu är jag också på plats på kongressen i Älvsjö. Härligt att mötas av sosserosor o partikamrater från alla hörn av landet och världen. T.o.m. taxichauffören höll på rätt parti.

Har hälsat på i Netroots-hörnan och fick en (till) kasse, vit och med bekvämt axelband. Gästkassen är röd och har handtag. I kassen fanns ett USB-minne, bra penna, tjock anteckningsbok o en bra folder med tips till progressiva bloggare. Man tackar.

Har träffat en arbetskamrat från tidigt 80-tal när jag jobbade på Unga Örnar Uppsala och han på ABF Uppsala. Jag blir otroligt imponerad över folk som har bra minne. Mitt minne sträcker sig så långt att jag vet att den där människan känner jag nog igen. Men att klara av att placera någon i tid och sammanhang, minnas namn o annat – det är bra gjort.

Nu har jag tänkt tillbaka på Unga Örnar-tiden bara för det och visst önskar man ibland att man kunde få göra ett par dagars tidsresa till förut och hälsa på.

Här finns en massa intressant att ägna sig åt. En drös utställare, seminarier, folk att prata med och titta på, trubadur att lyssna på, saker att läsa, höra, tycka till om och tycka om. Jag trivs som fisken i vattnet och har kul!

Vi har träffat några ur Gävleborgsdelegationen och de såg it att ha det bra. Nu lyssnar vi på debatten om avsnittet Varje arbetad timme behövs, i riktlinjerna. 34 talare var anmälda och ett antal ändringar är föreslagna.

Det är lite svårt att hänga med när man inte har handlingarna tillgängliga. Men det är spännande ändå.

Jag tycker det är underligt att 40-50 (av 350) ombud väljer att inte rösta. Är de inte på plats eller vad beror det på?

Exakt nu omvaldes Mona som partiledare. Ett val som följdes av stående ovationer och en låååååång applåd. Varmt och känslosamt. Nu ska jag lyssna på hennes tal.

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.