Jag far till London och BETT

Det här året börjar intressant och spännande med en resa till BETT-mässan i London – Europas största mässa kring IT och lärande med specialseminarier och möten med engelska och svenska spjutspetsar inom skolutveckling med IT, som pågår den 13-16 januari.

Skolchefen Göran Isberg och jag reser med DiU Datorn i Utbildningen som ordnar ett specialarrangemang för politiskt förtroendevalda på lokal och nationell nivå, förvaltningschefer och utvecklingsledare, samt representanter från myndigheter och organisationer.

”Syftet med arrangemanget är att ge några internationella perspektiv på utvecklingen av en modern skola där samtidens teknik är en integrerad del. Därtill erbjuds flera tillfällen, i seminarieform och i mer informella situationer, till erfarenhetsutbyte med såväl internationellt kända profiler inom området IT, lärande och skolutveckling som kunniga och erfarna svenska deltagare.”

Vårt program ser ut så här:

 • ONSDAG 13 jan
  Anländer till London runt lunch. Besök på mässan under eftermiddagen som avslutas med ett möte med spännande och kloka professor Stephen Heppell.

  På kvällen blir det middag på Kensington Hotel med några internationella gäster som t ex professor Lizbeth Goodman från SMARTlab Digital Media Institute som berättar om sitt arbete och sin forskning.

 • TORSDAG 14 jan
  Seminarie Framtidens lärande på ambassaden
  Samtalsledare: Peter Becker & Lena Nydahl

  09.30 – 10.00 Samling på ambassaden
  10.00 – 10.30 The New Millenium Learners, Francesc Pedró, OECD:s Centre for Educational Research and Innovation (CERI).
  10.30 – 11.00 Concept and ambitions for The New Schools Network. Rachel Wolf, grundare av The New Schools Network, UK
  11.00 – 11.30 Tid för reflektion och förfriskning
  11.30 – 12.00 Technology´s impact on learning and school results Vanessa Pittard, Director of Evidence and Evaluation, Becta
  12.00 – 12.30 1-to-1 Challenges and possibilities – Bruce Dixon grundare av the Anytime Anywhere Learning Foundation (AALF), Australien och Anna Ljungkvist, lärare vid Björknässkolan, Nacka
  12.30 – 13.30 Arbetslunch med samtal och reflektion
  13.30 – 14.00 Ett lyckosamt europeiskt samarbete – eTwinning Angela Andersson, Internationella programkontoret
  14.00 – 15.30 Framtidens lärande – här och nu?
  Ett samtal, där alla deltagare förväntas delta och bidra, om förutsättningar och utmaningar i den svenska skolan, nu och i framtiden.
  Några frågeställningar: Satsningar på datorer till alla elever – hur blir de lyckosamma? Vilka är framgångsfaktorerna? Vad görs och tänks på lokal och nationell nivå?


  På kvällen äter vi middag på restaurant La Porte Des Indes Restaurant tillsammans med DIU:s andra resegrupp där ett stort antal lärare, IT-pedagoger, IT-ansvariga samt skolledare deltar.

 • FREDAG 15 jan
  Besöker vi mässan och lyssnar på några av de 25 seminarierna och får förhoppningsvis träffa massor av spännande och inspirerande utställare!

 • LÖRDAG 16 jan
  Fredag natt och lördag har jag bokat extra på egen bekostnad. Antingen fortsätter jag på BETT-mässan eller så ägnar jag mig åt att turista.

  Planet går hem i 18-tiden så några timmar har jag på mig att se London. Vad ”måste” man se? Ge mig tips och adresser så får vi se vad jag hinner med att göra.

  Jag har aldrig varit i London men kanske ger det här lust att åka tillbaka på egen hand…


  Vi måste nu på allvar möta elever och lärares behov av IT-stöd. Ska IT bli en naturlig del i verksamheten och ska vi fullt ut kunna nyttja alla dess möjligheter, måste vi de närmaste åren erbjuda elever och lärare väsentligt högre tillgång till datorer i våra skolor. Det handlar om i det närmaste en dator till alla elever och lärare i våra skolor.

  Att få möjligheten att träffa andra politiker, diskutera och utbyta erfarenheter ger oss förhoppningsvis viktiga kunskaper för hur vi i Sandviken ska jobba vidare och höja kvaliteten i våra kommunala skolor.


  Ladies & gentlemen – meet Stephen Heppel


 • Det här inlägget postades i IT, Skola och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

  2 svar på Jag far till London och BETT

  1. Honken skriver:

   Hoppas att du och Göran får ett antal intressanta dagar på BETT som på ett positivt sätt kommer att påverka skolverksamheten i Sandviken framöver!

  2. Anita Persson skriver:

   Jättebra, vi måste satsa men en undran, förskolan och dess lärare?
   Anita Persson

  Kommentarer inaktiverade.