Hur kommer det här att förändra oss?

Det här är riktigt, riktigt häftigt!

Tekniken som gör Text 2.0 möjligt är konstruerad av tyska AI-forskare som kombinerar JavaScript med hårdvara för eye-tracking. Vad heter det på svenska? Ögon-spårning? Hur som helst. Ni fattar.

Jag har redan märkt att jag mer och mer ofta irriterar mig på att jag inte kan klicka på ord när jag läser böcker. Att jag inte kan markera, kopiera, ändra, spara eller ens söka i pocketboken jag läser i sängen på kvällen.

Det hissnar lite i magen (och hjärnan) att tänka på vad tekniken kan ha i bakfickan för framtiden. Vad kan det betyda och hur kommer det att förändra vårt sätt att tänka, lära, kommunicera, dela och skapa? Vårt sätt att vara?

Det här inlägget postades i Böcker, IT och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hur kommer det här att förändra oss?

  1. Johnny skriver:

    ” ofta irriterar mig på att jag inte kan klicka på ord när jag läser böcker” – Jag brukar störa mig på att jag inte kan peka på verkliga föremål – typ moln eller vad som helst – med muspekare; att muspekaren bara finns i datorn och inte utanför. Sjukt va. 🙂

  2. Ann-Catrin skriver:

    Känner igen mig Johnny! Har du nångång fått för dig att ta upp kameran och fota en doft eller en känsla? Det har jag. Lika frustrerande varje gång 🙂

    Första gången jag insåg ett sånt där fenomen var många år sen men jag minns det tydligt. Då tittade jag ner i högerhörnet av tidningen för att se vad klockan var. Våra krav, behov och idéer kommer att bli större och fler och många kommer att uppfyllas.

  3. Pingback: Tweets that mention Brockmans blogg » Hur kommer det här att förändra oss? -- Topsy.com

Kommentarer inaktiverade.