Oboy vilket vackert väder!

En låt som sitter som en smäck idag – Lyssna, dansa och sjung med! Eller läs mitt blogginlägg…

Igår cyklade jag till Hedåsen och brände mig en aning på axlarna. Men jag simmade i Storsjön, åt våfflor och läste Kjell Erikssons Svarta lögner, rött blod. Gillar den mycket och inser att jag har flera olästa deckare av honom så det får bli en beställning.

Idag håller jag mig inne eftersom jag verkligen inte behöver få sol på mig. Fixar med foton från Smedsgårdsbluesen i måndags, bloggar, följer mina söners äventyr i Bratislava via Twitter. Det låter som om de träffar spännande människor och är på väg att förflytta sig till Wien. Tack för att ni berättar och postar bilder – det är hur kul som helst att följa med er!

Hade inga speciella planer för den här semestern men vissa saker utkristalliserar sig så smått. Jag har beställt biljett till premiären av Äntligen! på fredag kväll. En fin miljö på Myre Teater och förhoppningsvis en intressant berättelse om den dag då växeltelefonisten Marie fick nog.

På tisdag ska jag på synundersökning och beställa nya glasögon. Dödsstöten för nuvarande kom när jag råkade sova på dem på färjan. Det golvet var inte lämpat att skrapa glasen mot… På lördag kommer min syster, systerdotter och systerdotterdöttrar hit och vi ska fika på Korsika.

På måndag är det Smedsgårdsblues igen och jag är glad att inte missa John Lindberg Trio. Se till att gå dit!

Nästa fredag åker jag till Prag och stannar till onsdag. Fem nätter på Pension Brezina, nästan sex dagar att strosa runt med kameran och beundra vackra hus och vyer, hänga på kaféer i timmar, prata med folk bara när jag själv har lust, läsa, skriva, tänka och bara vara för mig själv.

Jag ska äta på helvegetariska Radost FX, se Frank Kafka museet, Museum of communism, judiska kvarteren, dansande huset, skelettkyrkan och allt annat jag råkar stöta på.

När jag återvänder från Prag till Stockholm är Prideveckan igång och jag stannar ett par dagar för att hänga på Pride House.

Vill förstås lyssna på Twitterbekantskapen Immanuel Brändemo, Sandvikens och ”världens äldsta odrägligaste pubertetsgrabb” på fredag Störd och stolt och på onsdag (om jag hinner) Angår det dig vad jag har mellan benen?. I år hoppar jag nog över paraden. Har en känsla av att jag vill hem innan den går av stapeln.

Det här inlägget postades i Personligt, Resor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.