Vart femte barn i Sverige

400 000 barn i Sverige* lever hos föräldrar med riskabel alkohol- eller narkotikakonsumtion. Det är vart femte barn i Sverige. En del av de här barnen känner sig ensamma, oroar sig mycket och en del far illa. Ju fler som vet om deras situation, desto större chans att någon ser de här barnen i tid och att de barn som vill ha stöd och hjälp får det.

Därför har vi som arbetar med barn, vuxna och missbruk inom familjer samlat våra resurser. Under en hel vecka kommer vi att uppmärksamma problemet i media, i föreläsningar och på Facebook. På så sätt hoppas vi kunna sprida kunskap om hur man upptäcker tecken på missbruk och vad man kan göra om man känner sig orolig över sig själv eller för någon annan. Framför allt tror och hoppas vi att de som lever i familjer med missbruksproblem med vår kampanj förstår att det finns hjälp att få.

* Enligt en undersökning av FHI, 2008.


Länkar till aktiviteter mm hittar du om du klickar på bilden nedan.
Aktiviteterna i Gävleborgs län verkar tyvärr vara få…

Vart femte barn

Det här inlägget postades i Alkohol. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vart femte barn i Sverige

  1. Bingo Molle skriver:

    Detta är förfärligt! – och borde lyftas mycket mer i debatten.

Kommentarer inaktiverade.