Inte var det väl kongressbeslutet vi skulle ”riva upp”?

FRA-demo 2008

Idag har tydligen mina partikamrater i riksdagen kommit överens med de borgerliga partierna om att SÄPO ska få använda FRA:s spaning. Så snart som möjligt enligt Rapport. Och SD håller med.

Beslutet är tydligen redan taget i Justitieutskottet, där Morgan Johansson är ordförande. Han fick redan i december på nöten av SSU & S-studenter, av riksdagsgruppen (trodde jag), av proffstyckare, åtta S-profiler och av sin egen lillebror.

På partikongressen 2009 antogs de Politiska riktlinjerna och där kan man läsa följande:

”Vi socialdemokrater vill ta vara på en ny tids tekniska möjligheter på ett sätt som gagnar demokratin, men också den enskildes frihet och integritet. Därför vill vi:
FRA-lagen: riv upp, gör om, gör rätt. Vi vill att en parlamentarisk utredning börjar om från början med frågan – i bättre dialog med medborgarna.
Lagen bereddes för dåligt, och har allvarliga brister när det gäller grundläggande krav på rättssäkerhet, integritetsskydd och proportionalitet.

… i bättre dialog med medborgarna”. Men eller hur.

Det här gör mig så obeskrivligt ledsen och uppgiven. Hela partiapparaten är upptagen med att diskutera partikris och vem som ska bli partiledare. Eller är det bara jag som trodde det var så… Men tydligen pågår det samtidigt otroligt viktiga saker bakom kulisserna, som vi medlemmar inte har en jävla susning om. Vad tjänar nånting till och hur ska man orka behålla lusten och tilliten, tänker jag.

Kulturbloggen

”Hur kraftfullt Internet är visar det som sker i Egypten nu. När de diktatoriska makthavarna känner sig hotade, vad gör de då? Stryper Internet, den kanal och det verktyg där människor kan diskutera fritt, kan kommunicera utan att kontrolleras.

Makthavarna i både Sverige och USA borde ta sig en funderare över på vilken sida de vill stå: på diktatorernas eller demokratins och folkets?

Står de på diktatorernas sida då ska de fortsätta på den inslagna vägen med att införa den ena lagen efter den andra som skränker in på yttrandefriheten på Internet och fortsätta försöka döda Internet och avlyssna medborgarna.
Står de på demokratins och folkets sida: då skrotar de FRA-lagen, Ipredlagen och alla tankar på datalagringsdirektivet.”

Innan valet tyckte tre av fyra riksdagskandidater från Gävleborg att påståendet ”FRA-lagen ska rivas upp” var ett mycket bra förslag. Det skulle vara intressant att höra hur de tänker idag. Hur rimmar ställningstagandet nu med kongressens riktlinjer och med det här? Är det nånting jag är för dum för att förstå?

Läs mer:
Röda Berget
Säpo ska få rätt att signalspana
Alexandra
S och alliansen gör upp om signalspaning

Det här inlägget postades i Integritet, Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Inte var det väl kongressbeslutet vi skulle ”riva upp”?

  1. Pingback: Vilken halveringstid har terrorhoten och hur känner sig de nyttiga idioterna i dag? :I hell-mans värld

  2. Bingo Molle skriver:

    håller med…tyvärr tar partikrisen mycket fokus från annat.

  3. Pingback: Demoskop – Moderaterna sjunker kraftigt | Nemokrati

Kommentarer inaktiverade.