Klokt jag läst och hört

Har läst och hört två bra saker i helgen, som jag vill dela med mig av.

Det första är Troed Troedsson om sociala medier. I skolan behöver man också lära sig att ”intrycka sig i skrift” och att tolka andra. Sociala medier handlar i första hand om att ta in information.

”Facebook är det första verktyget i världen som berättar för mig hur det skulle kunna gå till att, på allvar, få en egen uppfattning om – Vad håller 1000 andra människor på med?”

Det andra är Micke Gunnarsson som så bra beskriver varför jag alltid går igång när folk säger ”han sitter ju bara vid datorn”. Då handlar det ofta om barn och ungdomar, men inte så sällan om vuxna.

“Det hela hände strax efter det att jag lite slentrian mässigt gått förbi grabbarnas rum och sagt i förbifarten att de nu borde stänga av datorerna och sluta spela. Efter ca 10 minuter kommer min 13 åriga son ner och håller en nästan halvtimmes lång föreläsning för mig om vad han gjort de senaste timmarna och det hade inte en sekund med spel att göra.”

Det här inlägget postades i Webben. Bokmärk permalänken.