Juholt som väckarklocka

Håkan Juholt

Lyssnar på Aftonbladets livesändning från Socialdemokraternas riksdagskansli och valberedningens presskonferens. Alla uppgifter tyder på att Håkan Juholt kommer att bli valberedningens förslag till ny partiledare och Carin Jämtin föreslås som partisekreterare. Jag känner mig glad och förväntansfull för första gången på länge, när det gäller den här frågan.

Juholt har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland partimedlemmar. En gång tipsade jag honom om att han borde sälja sina tal som väckarklocka. Han gör mig alltid upplyft, kampvillig, full av jävlaranamma och stärkt som socialdemokrat. Han har humor och glöd, är mycket ideologisk och skräder inte orden. Född -62 så han hör heller inte till den äldsta skaran ”gubbar” i partiet.

I januari hade Socialdemokraterna i Sandviken ett medlemsmöte där vi diskuterade egenskaper hos en ny partiledning/partiledare. Några av de ord jag minns är ideologiskt förankrad, visionär, sammanhållande kraft, öppenhet, lyssnande, karismatisk, tydlig, ödmjukhet inåt, vänsterinriktad och kvinna. Mitt intryck är att Håkan stämmer in på allt utom att han inte är kvinna. Han var också ett av de namn som föreslogs av oss medlemmar i Sandviken.

Valpejl matchar vi till 77 % Juholt och jag. Det är ju helt okej.

Så jag väntar vidare med gott hopp. Nu får vi veta att presskonferensen blir först kl 13.00. Högst irriterande att jag inte kan titta då! Men det verkar otroligt att alla skulle ha missuppfattat allting så totalt.

Juholt it is!

Håkan Juholt

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.