Från regn om mörker till sol och hav

Lämnade Sandviken och det eviga regnandet mitt i svarta natten mot lördag. På Arlanda frös jag i min jeansjacka. Några timmar senare landade jag i Dubrovnik. Jag fattade inte vad klockan var då, men det visade sig att det är samma tid här som hemma.

Det är ungefär det som är samma som hemma. Här är det 25 grader varmt i skuggan, det luktar hav och landskapet har så många dimensioner att jag blir yr i huvudet emellanåt.

Eftersom jag varit förutseende nog att beställa transfer från flygplatsen till hotellet gick det smidigt att ta sig till Berkeley hotell och jag är riktigt nöjd med mitt rum. Fint badrum med dusch, extra stor säng med jättelikt täcke, pentry med kylskåp, spis, vattenkokare och lite husgeråd. En fin balkong med utsikt över hamnen, berg och Konzums röda skylt. Tittar jag över balkongräcket så ligger husets pool precis under. Och här finns en tv som inte fungerar, vilket passar mig utmärkt 🙂

Tog en promenad i hamnen och käkade mat. Sen vidare till Konzum och provianterade lite kaffe, mjölk, ost och bröd och slutligen en halvtimme vid och i poolen för att svalka av mig.

Det var ungefär allt jag orkade eftersom jag inte sovit en minut sedan jag vaknade i fredags morse. Så efter 34 timmars vakentid somnade jag som en stock runt fem på eftermiddagen och sov skönt till åtta på morgonen.

Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.