Sandviken tar plats på Framtidens Lärande

Framtidens Lärande 2012

Idag börjar Framtidens Lärande i Nacka. En konferens som arrangeras av Datorn i Utbildningen och där ca 1600 deltagare lyssnar på föreläsningar och deltar i workshops. Jag har varit med där de senaste två åren men den här gången blir det ju svårt eftersom jag befinner mig utomlands.

Sandvikens kommun har varit aktiva på Framtidens Lärande tidigare, bl a genom workshops av vår IT-strateg Erik Honken Holmqvist och av Mona Wiklander som är speciallärare och jobbar med Att skriva sig till läsning (och som fick Guldäpplet 2006). Men i år tar Sandvikens kommun extra stor plats och är medverkande i flera programpunkter.

På eftermiddagen idag sitter Lars Walter, vår grundskolechef, i en panel som presenterar och pratar om kommuner som forskar om skolutveckling. Mona Wiklander och Lars medverkar i seminariet ”Forskning pågår: Skriva sig till läsning i hela Sandviken” och Erik Holmqvist pratar på temat ”Fler, bättre och enklare – om digitala resurser i lärandet”.

Så jag säger Heja Sandviken! Jag är övertygad om att ni gör intryck och inspirerar. Och jag hoppas också att ni som deltar i konferensen får en massa inspiration och erfarenhetsutbyten med till vårt fortsatta arbete med En till en!

Det verkar inte som om något från konferensen kommer att sändas på webben. Tyvärr – det hade passat mig utmärkt idag när det är regnigt och kallt i Dubrovnik. Kommer några föreläsningar/seminarier att finnas tillgängligt i efterhand tro?

Studio Ung Agenda

Ett nytt inslag i år är Studio Ung Agenda där ”ungdomar från olika delar av landet ger sin syn på framtidens lärande, på vilka kompetenser och kunskaper de anser är nödvändiga; på organisation, innehåll, arbets- och förhållningssätt, styrning av skolan eller vad de väljer att diskutera och samtala kring.” Åtminstone det hoppas jag vi som inte kan närvara har möjlighet att ta del av efter konferensen.

Uppdaterat efter info från Honken: I Studio Ung Agenda är både Murgårdsskolan och Österfärnebo skola med. Där ser man hur lite man vet som nämndsordförande 🙂 Det är ju superbra!

Bilder från www2.diu.se/framlar
Det här inlägget postades i IT, Skola. Bokmärk permalänken.