Shaka Zulu – krigarkäk

20130131-175320.jpg

Hänger på hotellrummet och smälter intryck och sorterar tankar. Några har åkt till Oxford Street för lite sightseeing före middagen. Jag orkade inte följa med.

Snart ska vi äta gemensam middag på en sydafrikansk restaurang som heter Shaka Zulu. Det ligger i Camden Stables Market och dit ska det ta 45 minuter att ta sig med t-bana. Jag tror det blir en upplevelse mest pga hur lokalen ser ut.

Blev nyfiken på restaurangens namn och Wikipedia berättar:

”Shaka kaSenzangakhona, även känd som Shaka Zulu, född omkring 1787, död 22 september 1828 (mördad), är den person som enligt bred konsensus anses ha enat många av de nordliga ngunifolken till ett större kungadöme vid namn Zululand. Denna nation bredde ut sig över ett stort område i södra Afrika mellan floderna Phongolo och Mzimkhulu.

Han har kallats ett ’militärt geni’ på grund av sina reformer och sin uppfinningsrikedom, men har även fördömts för sin regims brutalitet.”

Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.