Åter i Dubrovnik

Jag kunde inte hålla mig hemma så direkt efter Almedalen hittade jag en resa till Dubrovnik.
Orkade inte försöka boka enskilt flyg och boende via Airbnb så det blev hotell.

Inte vilket hotell som helst heller utan ett i tio våningar som förmodligen är ett av de lyxigaste i Dubrovnik. Man kommer in på våning nio i en enorm lobby med fönstervägg ut mot havet. Imponerande, minst sagt. Åker man till våning tio finns en restaurang med samma utsikt, gym, spa, bubbelpooler och stor pool inomhus.

På våning sju är frukostmatsalen som är enorm! Första morgonen råkade jag få med mig ett okokt ägg som jag dängde i bordet 🙂 Jag borde ha lämnat det till en av kockarna som står i matsalen och steker omeletter med valfria ingredienser och (förstås?) kokar dina ägg exakt som just du vill ha dem. Samma med korvar, bacon mm.


20130714-132252.jpg

Längst ner på våning ett är man nere på havsnivån. Där finns vanliga pooler och varm bubbelpool men också ett antal ställen där man kan ta sig ner i havet. Sandstränder finns knappt här, antingen stenar eller klippor. Här är det klippor.


20130714-125818.jpg

Mitt rum är på våning fyra med jättefin utsikt från balkongen över blommor, träd, hav och båtar. På kvällen blinkar fyrarna och man ser upplysta båtar i alla storlekar passera förbi.


20130714-124508.jpg
Utsikt från min balkong.

Min första kväll gick åt att få kläm på hotellet och efter en god middag på våning tio somnade jag gott till suset av luftkonditioneringen.

Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.