Speglar fullmäktigelistorna väljarkåren?

Häromdagen kom de inlämnade valsedlarna till kommunfullmäktige ut på webben. I Sandviken har Sd inte lämnat in någon lista, det har däremot Kommunistiska partiet. Vad det innebär är det fritt att spekulera om.

Jag roade mig med att titta på hur köns- och åldersfördelningen ser ut och valde att utgå från nuvarande mandatfördelning. Landsbygdspartiet finns inte nu men de fick hänga med utifrån de mandat Ny ordning har idag, för jämförelsens skull. Eftersom Sd inte har någon lista är de inte heller med i statistiken.

Så här skulle könsfördelningen se ut utifrån nuvarande mandatfördelning

Könsfördelning

Åldersfördelning per parti

Åldersfördelning

Åldersfördelning totalt

Nu vet ni det. Här finns listorna.

Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Val 2014. Bokmärk permalänken.