Vilken kanondag det varit!

Så är den då över, den heldag om elevinflytande som nämnden beslutade om efter senaste elevenkäterna. Det skrev jag om redan i april.

Det har varit en mycket bra dag och jag har lärt mig en hel del om både det ena och det andra. Viktor inledde med många kloka tankar och jag tror att han också gav en lite ny vinkling på frågorna. Därefter delade vi upp deltagarna i grundskoleelever, gymnasieelever och rektorer. Politiker och tjänstemän satt med i de olika grupperna men bara som observatörer.

Grupparbetsfrågan var Vilka hinder finns idag för ett ökat elevinflytande?

När jag hade skrivit det här blogginlägget färdigt insåg jag att det var alltför långt som inlägg. Därför valde jag att göra en egen sida av det.

Ett par citat från elevernas utvärderingar vill jag ändå ha med här:

– Detta är något av det roligaste jag varit på som varit viktigt, och jag tycker det är roligt (och viktigt!) att det finns vuxna som bryr sig om barnens frågor och hur dom har det. Det känns tryggt!

– Vilken kanondag det var, det var jättelärorikt. Jag hade inte en aning om vad elevinflytande var när jag kom hit. Jag kommer att ha användning för denna info, det får mig att tänka om.

Det här inlägget postades i Skola. Bokmärk permalänken.