Ytterligare bortslösad tid

Styrgruppen för gymnasieskolans ombyggnation hade möte på eftermiddagen. Vi beslutade om en lokalpolicy och fick en bra genomgång av GY 07 – programmål, program och inriktningar. Vi hann också med att prata lite om förslaget till NT-center.

Kl 16 skulle nämndens s-grupp träffas för en cirkelträff. Det var deprimerande att konstatera att det bara var jag där. För jävligt deprimerande.

Det är inte det att jag inte förstår. För det gör jag absolut. Jag förstår att människor har annat för sig. Jag förstår att alla har stressiga liv. Jag förstår att det kan dyka upp saker som är viktigare än att gå på möten. Det jag inte förstår är varför så många inte kan höra av sig. Sker verkligen saker SÅ akut och för SÅ många samtidigt?

Förresten spelar det i såna stunder ingen roll hur mycket jag förstår med hjärnan. Jag blir deprimerad ändå. Sur, lessen, besviken och lite ilsken. För jag har just nu så satans mycket att göra och börjar känna mig överstressad på ett sätt som inte är riktigt bekant.

Det där lilla skitmötet spelade roll för mig. Jag hade kunnat använda gårdagsnatten till nåt annat än att sitta och svara på de frågor vi skulle ha med oss. Dagens lunch kunde jag ha ägnat åt att handla mat istället för att jaga en skrivare för att skriva ut. De två timmar mötet skulle ta kunde jag ha använt till att laga mat till mina barn – om jag hade handlat alltså – och hunnit både diska och dammsuga. Nu blev det varken hackat eller malet för jag tappade farten och lusten till allting.

Det är också trist om vi inte hinner med det vi har i uppdrag att göra i cirkeln. Viktiga frågor är det – om kommunens organisation, demokrati, partiets roll gentemot oss förtroendevalda och – inte minst – valprogrammet för nästa mandatperiod.

Jag knatade iväg på nästa möte istället, i Brf Skrivaren. Det är första gången jag varit på möte med TV:n på faktiskt. Men det är ju OS och allt är tillåtet 🙂

Sent på natten insåg jag på allvar att det är valrörelse nu. Mindes med viss fasa förra gången och tänkte på att när valet är över har min yngste son flyttat hemifrån. Vill jag ägna våra sista månader som sambos till att valarbeta?

Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Personligt. Bokmärk permalänken.