Bra att höra samma saker

Nej, nån bröllopssvit blev det inte. Jag var tvungen att stänga igen locket på väskan för att kunna vända mig i det lilla rummet 🙂

Vi anlände till Tällberg på eftermiddagen, personal från både Socialkontoret och Kunskapskontoret, samt politiker från Socialnämnden, Kunskapsnämnden och Folkhälsorådet. Tror vi är 14 deltagare från Sandviken.

Det totala deltagarantalet är över 300 personer. Många från skola, barnomsorg och socialtjänst – de flesta personal och inte lika många politiker. Det är också några danska och ryska deltagare.

Jag tycker det är en stor fördel att vi är deltagare både från personal och förtroendevalda. Då har vi hört samma saker och genom det har vi också lättare att ”prata samma språk” när vi återvänder hemma med nya tankar och idéer. Flera jag pratat med på konferensen, från andra kommuner har i positiva ordalag kommenterat det faktum att vår kommun har många politiker som deltagare.

Eftermiddagen och en del av kvällen lyssnade vi på när Leksands kommun berättade om ”Leksandsmodellen”. Ett samarbete som pågått i 10 år, där man jobbar gemensamt med föräldragrupper, öppen förskola, MVC, BVC, försäkringskassa, folktandvård, ungdomsrådgivning, konsumentrådgivning, bibliotek, kyrkan, studieförbund, PRO m.fl.

Deras arbete bygger på en förstärkt och förlängd föräldrautbildning. Det går att läsa mer om det på http://www.leksand.se/kominfo/kultur/barn_ungdom/index.html.

Redovisningen väckte många tankar och idéer och för oss i Sandviken är Familjecentralerna en bra utgångspunkt för ett liknande arbete här.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.