Vill vi ha en sån här skolminister?

Jan Björklund har lett alliansens arbetsgrupp om skolan. Nu föreslår han bl.a. klassisk katederundervisning och möjlighet till skilda lektioner för pojkar och flickor.

Hårdare tag, disciplin, betyg i ordning och uppförande, sänkt straffmyndighetsålder, frihetsberövande av barn, slumpvisa drogtester, anmälningstvång till Säpo…

Den där Björklund skrämmer mig. Var ska det sluta? Jag väntar bara på förslagen om skoluniform och katekesläsning. Ska kanske agan också återinföras?

Men fatta! Han vill bli vår nästa skolminister!
Vik hädan med såna mörkermakter!

Skolan ska arbeta individanpassat och med hög grad av ämnesintegrering, elevmedverkan och elevinflytande. Större hänsyn ska tas till skilda lärstilar och varje elev ska ha en individuell utvecklingsplan som, varje termin, följs upp i bra utvecklingssamtal mellan elev, lärare och föräldrar. De som behöver extra stöd ska upptäckas tidigt och få den hjälp som krävs för att klara målen.

I SvDs forum har Björklund en del anhängare som jag citerar nedan:

  • Bra föslag! Ej flumm 25/3 11:23
    Bra Björklund! Ska vi komma ifrån sosse flummet krävs kraft tag! Kateter undervisning, mogonbön, skillda klasser på pojkar och flicker – varför inte skol aga? Mycket blev sämre när man tog bort skol aga. Vi som gick i skolan för fick KUNSKAPER och lära oss veta hut. Det ha alldrig skadat!
  • Morgonbön Arne 25/3 10:31
    Problemen i skolan har bara ökat sen man avskaffade morgonbönen. Vi måste återinföra Gud i vardagen, och i synnerhet i skolan. En god portion gudsfruktan kommer att få ordning på problemen i skolan. Jag hoppas Kristdemokraterna kommer att ta tag i det här! Och att skilja på pojkar och flockor är en bra ide’ så de inte lockas att tänka syndiga tankar.
  • Reformera mera Studerande 25/3 10:19
    Släpp fram friskolorna, tillåt skoluniformer, nya undervisningsmetoder och könsdelade skolor.
  • Tyst på lektionerna Ormblomma 25/3 20:23
    Detta är viktigt och att läraren tillkänns absolut auktoritet. I vissa extrema fall anser jag att ordnade fysiska bestraffningar skall tillåtas. Skolan är förberedelsen till ett normalt vuxenliv som kräver att människor skall arbeta och ej leva på bidrag. Därför måste kraven ställas hårdare i skolan. Sedan skall flickor ledas till att bli mödrar och pojkarna till att bli familjeförsörjare. 
  • Nån mer som blir mörkrädd av det här?

    Det här inlägget postades i Politik, Skola. Bokmärk permalänken.

    1 svar på Vill vi ha en sån här skolminister?

    1. Hannah skriver:

      Alltså när jag läste det här blev jag glad. Vet du hur ofta jag drömt om skoluniform?! Att slippa tänka på vad man ska ha på sig på morgonen, alla likadana, att få reprensentera sin skola! Betyg i ordning och uppförande hallelulja säger jag bara! VET DU HUR MYCKET IRRITERANDE FOLK SOM SPRINGER RUNT OCH SKRIKER PÅ LEKTIONERNA?! om dom fick betyg skulle dom minsann lugna sig! Själv växte jag upp i Australien och där hade vi tom en speciell kod för hur håret skulle se ut. varför inte i sverige?! kan england kan vi! länge leve Reinfeltd, du gör ett bra jobb att städa upp i vår äckliga sosseregering!

      15 ÅR!

    Kommentarer inaktiverade.