Hållt i klubban hela dagen

Idag har jag varit ordförande. Minst sagt.

Dagen började på Bessemergymnasiet med Handelsprogrammets programråd. Av nio branschrepresentanter deltog två. Två elever från åk 1 var med, men ingen från åk 2 och 3. Lärare och rektor var åtta personer och så jag då från nämnden.

Det blir inte bra och jag vet inte riktigt vad vi ska göra för att förbättra dessa möten…

På eftermiddagen var jag på Parkbadet med Barn- och fritidsprogrammets programråd. Där deltog en av sju kallade branschrepresentanter, två av fyra från personalen och tre elever – ingen från åk 3.

Vi ägnade i stort sett hela mötet åt att prata med eleverna om hur deras inflytande fungerade. Eleverna har så mycket att säga, många åsikter om hur det fungerar och bra tankar om hur man skulle kunna göra förbättringar. BoF-programmet är ändå det gymnasieprogram som jobbar bäst med klassråd och inflytande. Det var intressanta diskussioner men något programråd blev det egentligen inte.

På kvällen hade vi stämma i Bostadsrättsföreningen. Inte det enklaste möte att vara ordförande på. Jag är kanske för van att vara på möten och är inte så bra på att hantera det att folk pratar med varandra hellre än att begära ordet och framföra sin åsikt inför alla.

Jag blev omvald till ordförande för ett år till och är då inne på mitt fjärde år. Det är ett bra mycket roligare uppdrag nu när vi fått ordning på ekonomin.

Man kanske skulle ha en utrymningsplan?

Det här inlägget postades i Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.