Fri parkering eller inte

Under allmänhetens frågestund frågar Ivan Sundkvist om parkeringen på Torggatan. Varför går vi ut med budskapet att det är gratis att parkera i Sandviken samtidigt som vi behållt EN enda avgiftsbelagd parkeringsplats. De flesta som parkerar där ska besöka Vårdcentralen eller Försäkringskassan – är det för att de är tvingade att gå dit som de ska behöva betala? undrar Ivan. Han har försökt få veta varför men ingen verkar ha ett vettigt svar.

Automaten har varit trasig i 19 månader, allt fungerade perfekt under den tiden – men sedan sattes det upp en ny automat. Ivan fick höra av en tjänsteman att ”Många har ringt och vill ha en automat där.” Fan tro’t, säger Ivan, och ber Stefan Hedin svara Varför har vi den?

Stefan berättar att frågan varit uppe i ledningsgruppen men först efter att den nya automaten var köpt och uppsatt. Då sa man att den får stå tills kostnaden för automaten betalat sig. När vi nått fram till steg 2 i Kanalgrändsprojektet då försvinner automaten alldeles säkert, för då försvinner också parkeringen 🙂

Stefan lovar att försöka hitta en lösning tillsammans med Bygg- o miljönämnden. Nämndens ordförande Eva Ljungström håller med och det gör också tekniske chefen Nordenskiöld.

Så det finns nog stora möjligheter att snart parkera gratis i HELA Sandviken!

Det här inlägget postades i Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.