Se på mig, sa Dalia

Kommunfullmäktige sammanträder i Sandviken just nu. Mötet inleds med att Dalia Goro, som tar studenten från samhällsprogrammet om ett par veckor, berättar om sitt projektarbete. Det handlar om IVIK, det individuella programmet för invandrare.

Dalia har tittat på en NV-klass med 21 elever, varav fem som gått IVIK. Resultatmässigt hamnade klassens medelvärde på 17 och de fem eleverna från IVIK hade 16,9.

De elever som gått IVIK sedan starten har i snitt fått gymnasiebehörighet efter 2 terminer. Något Dalia säger är ovanligt kort tid jämfört med övriga kommuner.Sandviken kan vara stolt över sin invandrarundervisning – Se på mig! avslutar Dalia.

Det måste jag hålla med om. Fem år i Sverige och här står hon i fullmäktigesalen och håller ett lysande anförande på bättre svenska än många infödda!

Det här inlägget postades i Lokalpolitik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Se på mig, sa Dalia

 1. Dalia skriver:

  Hejsan.
  Det var verkligen länge sen… men jag kommer alltid vara tacksam för att jag fick tillfälle och berätta om mitt projektarbete.

  Just nu bor jag i Örebro och läser till jurist vid universitetet. Jag trivs väldigt bra, men jag kommer tillbaka till Sandviken. JAg älskar Sandviken och det är där jag känner mig hemma. JAG tycker att det är en bra kommun, som har gjort väldigt mycket för mig och min familj, och därför vill jag bo där hela mitt liv.
  Med vänliga hälsningar Dalia Goro

 2. Högerman skriver:

  Det är ny reggering nu!

Kommentarer inaktiverade.