Valet är inget sällskapsspel!

Hörde en bra intervju med riksdagsledamoten Mikael Damberg om bl.a. utbildningspolitik. Intervjun går att se via länken men jag vill gärna citera de sista orden.

Mikael – Vad är ditt recept för valseger 2006?

Det svåra i det här valet är inte att belysa skillnader. Jag tycker det är rätt lätt. Det är tydligt vad Alliansen vill göra, göra nåt helt annat med Sverige.

Det som avgör om vi vinner valet är om tillräckligt många socialdemokrater glittrar i ögonen och glöder när de talar med folk.

Och när de får höra argument som ”Äh, är det inte lika bra att byta? Ni har ju suttit så länge vid makten?” Då hoppas jag att socialdemokrater blir förbannade och säger att ”Det här är inget sällskapsspel! Det här handlar om vilket Sverige vi ska ha, som våra barn ska växa upp i.”

Det är skillnad på liv och död i politiken, det är faktiskt viktiga frågor. Det kan avgöra om du blir arbetslös, om du har råd att bo kvar i din lägenhet. Eller om du tvingas rycka upp dina barn från skolan, för att du tvingas flytta till ett annat område, för att du råkade bli arbetslös och därför inte har råd att bo kvar i din lägenhet.

Det är viktiga frågor. Det handlar inte bara om ekonomi, det handlar om vilket samhälle vi ska leva i.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.