HomO och Skolkyrkan

Nu har HomO yttrat sig om Bessemergymnasiets agerande i frågan om Skolkyrkans representant, pingstpastor Daniel Rosén, som uttalat att han anser att homosexualitet är onaturligt.

Så här skriver HomO:
”…att de hittillsvarande åtgärderna främst verkat syfta till att säkerställa att den kristna elevgruppen på skolan även fortsättningsvis får träffa representanter från skolkyrkan. Några åtgärder för att motverka och förebygga kränkningar på grund av sexuell läggning har inte redovisats.”

Enligt Gefle Dagblad är rektor Mats-Olov Henricson självkritisk: ”Vi har lite tunt med handlingsplaner. Det finns en åtgärdsplan mot mobbning, det är allt. Det här är ett förbisett område, det måste erkännas”, säger han. Samtidigt konstaterar han att det inte kommit några signaler från elevstödet eller skolhälsan att någon elev reagerat negativt eller känt sig utsatt på något vis.

Det förstår jag inte. Det kom ju signaler till skolledningen från både enskilda elever och lärare. Signaler som uttryckte att de kände sig kränkta av Daniel Roséns uttalanden.

I början av december ska Skolkyrkans framtid avgöras på skolkonferensen. På förra skolkonferensen beslutades att diskutera frågan vidare. Hade det gått till beslut den gången hade Skolkyrkans tid på Bessemer varit till ända, eftersom majoriteten av eleverna ville ha det så. Vi får väl se hur det går den här gången.

Jag är nöjd med att skolan i Sandviken inte agerade som Linnéskolan i Älmhult. Om detta har Karin Långström Vinge bloggat.


Det har skrivits mycket om den här frågan och jag har gjort en liten länklista:

Brockman: 12345

Dagen: 1234567

Arbetarbladet: 12345

Det här inlägget postades i Skola. Bokmärk permalänken.