Flovén igen

Den där Mikael Flovén är en rätt intressant person. Har googlat runt lite och kollat vad han haft för sig och vad som kan tänkas driva honom till att vilja starta alla dessa skolor…

Sveriges elever behöver toppresterande skolchefer

”Varför tar så många skolledare inte sitt ansvar och styr upp skolans verksamhet så att en avsevärt större del av de tillgängliga resurserna verkligen kommer eleverna till gagn?Varför finns det ingen nollvision för antalet underkända elever?

Hur främjar en ledarstil som är känslig för kritik och försvarsinriktad, mycket vanlig i skolans värld, elevers vilja att samtala om utvecklings- och förbättringsmöjligheter i skolan och hur främjar det deras fostran in i det svenska samhället?”

Låt eleven betygsätta lärarna

”Genom att låta eleverna månadsvis anonymt betygssätta sina lärare och ämnen och att direkt byta ut lärare och skolledningar som inte presterar, skapas det förändringstryck där eleverna har möjlighet att vara delaktiga. Tillsammans med att skolan rejält ökar sin resursandel i lärande och har en nollvision om antalet underkända elever, lägger elevens betygsättning av lärare och ämnen grunden för en toppresterande skola.”

Det där låter ju bra men sen hittar jag lite konstigare saker…

Här skriver Flovén en saga (ur verkligheten får man förmoda) om en kommun som inte ville ta emot ett erbjudande om gratis psykolog under sex månader.

I sagornas värld

”I denna kommun finns det människor som har lön för att hjälpa elever med det själsliga, men som utan att blinka säger nej till erbjudande om gratis psykiatriresurser och som dessutom tycker allt är bra så länge man slipper känna till det. Undra på att skolorna i den kommunen har problem.” 

Kanhända var psykologen Flovéns egen pappa? Han som enligt Lärarnas Tidning blivit varnad tre gånger av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd:

”Några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden har Mikael Flovén inte. Det har däremot hans far, som också är styrelseledamot i Mikael Flovéns nuvarande företag och ger kurser i dess regi. Förutom en skuld på närmare en miljon kronor hos kronofogden har fadern blivit varnad tre gånger av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd och har en begränsad rätt att förskriva narkotikaklassade läkemedel.”

På Sourze skriver Flovén följande märkliga uttalande:

Kräv avtal för att få skaffa barn

”När då det blir uppenbart att det finns kvinnor som skaffar barn utan mannens medgivande eller aktiva engagemang, blir jag först totalt oförstående och sedan direkt upprörd. Hur kan samhället ens tillåta att någon skaffar barn utan att det finns två personer som åtager sig det till 100%?

Hur kan en kvinna som blir gravid överhuvudtaget ha rätt till underhåll och kräva något av en man som inte alls visste eller efter att ha fått veta direkt sade nej till att skaffa barn? Vem tänker samhället på när en kvinna tillåts skaffa barn om hon inte har en partner som skriftligen åtagit sig att ta hand om barnet tillsammans med kvinnan, oavsett vad som händer med relationen? Det kan knappast vara så att man ser till behovet hos barnet, som kommer till världen oönskad och utan en pappa med 100% engagemang.

Nej, det är dags att avkräva alla som förväntar sig något stöd från samhället ett avtal där varje förälder tydligt är införstådd med vad det innebär att vara förälder och att det kräver två personer som med öppna ögon och hand i hand går in i rollen som pappa och mamma.”

Nåväl. En spännande person. Det blir intressant att följa hur det går med hans friskoleansökningar och eventuella startade skolor…

Det här inlägget postades i Skola. Bokmärk permalänken.

1 svar på Flovén igen

  1. Pingback: Psykolog Malmö | Psykologer i Malmö

Kommentarer inaktiverade.