Anna-Karins ofullbordade

Mitt bloggtips nr 3

Anna-Karin Lundström har bloggen Anna-Karins ofullbordade. Hon är utbildad grundskollärare och rektor, socialdemokrat som varit KS-ordförande i Sigtuna kommun. Hon skriver om skola, feminism och vardagen.

Anna-Karin skrev ett intressant inlägg om skolavslutningar i kyrkan. Skolavslutning med bismak

”Ett fascinerande faktum är att under de sju år dottern tillbringat i skolan och de sex år sonen gått där har de varje år gått till kyrkan flera gånger, men inte en enda gång besökt den närmaste gudstjänstlokalen? Det buddhistiska tempel som ligger mindre än en kilometer från skolan.

Det tyder på att de inte egentligen tar med barnen till kyrkan för att ge dem den allmänbildning och orientering i religion som jag tycker att skolan ska erbjuda.”

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.