Det tråkigaste blogginlägget någonsin

De senaste två veckorna har handlat en hel del om kommunens budget. För min del förstås mest om skolan. Vi har haft 2-3 budgetmöten i beredningen och också träffat kommunstyrelsen för att redovisa läget och svara på frågor.

Vi kommer att behöva skära ner på 50 tjänster i grundskolan nästa år. 23 tjänster kan minskas pga att elevantalet sjunker men 27 tjänster kommer att tas bort för att minska från 10,81 till 9,5 tjänster/100 elever. Vi förtätar också i förskolan från 5,09 till 5,81 barn/personal. På Kunskapskontoret minskas tjänster motsvarande 2 milj.

Skolan fick ganska tuff kritik i den genomlysning som redovisades före sommaren. Vi har en hög lärartäthet i jämförelse med andra jämförbara kommuner och dessvärre har vi också sämre resultat.

Orkar inte orda så mycket mer om det här. Det känns som det tråkigaste blogginlägget någonsin. Budgetarbetet fortsätter och vi får se hur fullmäktige slutligen fördelar pengarna.

Det här inlägget postades i Lokalpolitik, Skola. Bokmärk permalänken.